Bemiddelijk

Van vurige relatie naar vlammende ruzie: blus met een bemiddelaar bij je scheiding

Zit je met kopzorgen, een verzuurde relatie met je ex-partner of een scheiding in de nabije toekomst? Doe beroep op een bemiddelaar voor je scheiding. Bij Bemiddelijk nemen we je bij de hand. Want samen geraken we verder dan alleen!
Blog bemiddelaar scheiding

Van vurige relatie naar vlammende ruzie: blus met een bemiddelaar bij je scheiding

Zit je met kopzorgen, een verzuurde relatie met je ex-partner of een scheiding in de nabije toekomst? Doe beroep op een bemiddelaar voor je scheiding. Bij Bemiddelijk nemen we je bij de hand. Want samen geraken we verder dan alleen!
Blog bemiddelaar scheiding

Van vurige relatie naar vlammende ruzie: blus met een bemiddelaar bij je scheiding

Het spreekwoord ‘scheiden doet lijden’, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een relatie- of huwelijksbreuk zorgt vaak voor de nodige miserie en kopzorgen. Zéker als er eigendommen en kinderen op het spel staan. Liever de minder hobbelige middenweg? Kies dan voor een bemiddelaar om je scheiding in goede banen te leiden. Die effent het pad naar een conflictvrije oplossing. Loop je even mee?

Het vuur dat plots of stilletjesaan uitdooft in een relatie: het komt om de haverklap voor. Zowel in lange huwelijken als kortere relaties. Door dat vuur kunnen de emoties na een breuk natuurlijk stevig oplopen. Daar waar de liefde eens zo groot was, ontstaat vaak een kluwen van verwijten, vooroordelen en gemene opmerkingen. Er valt in veel gevallen dan ook heel wat te regelen.

Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van goederen. Zowel de inboedel van de gezinswoning waarin je jaren lief en leed deelde, als de bankrekeningen en andere eigendommen. Dan komt de discussie: wie blijft in het huis wonen en wie zoekt een ander plekje? Moet je elkaar dan uitkopen? Zo ja, voor hoeveel? Met kinderen wordt het helemaal complex. De verblijfsregeling, onderhoudsbijdrageregeling én groeipakketverdeling wachten op je. Een hoofd bomvol vragen dus. Probeer daar maar eens rustig uit te komen met een partner die je (in veel gevallen) eigenlijk niet meer wil zien.

Juridische boksmatch

Voor je een ticketje richting de rechtbank boekt, denk even goed na. Wil je de beslissing over je leven en je kinderen in de handen leggen van een (compleet onbekende) rechter in de familierechtbank? Veel koppels zoeken hun heil in de juridische hoek. Met een advocaat onder de arm en een leger verwijten, hopen ze de kinderen zoveel mogelijk bij zich te hebben én in het huis te mogen blijven wonen. De rechter zal op basis van aangeleverde documenten noodgedwongen een knoop moeten doorhakken die voor hem of haar het beste lijkt. Maar in sommige gevallen blijkt die gerechtelijke beslissing helemaal niet werkbaar in de realiteit.

We schetsen enkele voorbeelden. De rechter legt bijvoorbeeld een vakantieregeling voor de kinderen op. Maar jij kan in de opgelegde periode helemaal geen verlof nemen op je werk. Of de rechter bepaalt een wissel van de kinderen, nét op het moment dat je je dochter naar ballet moet brengen of je zoon richting de tekenschool. En nog zo’n moment dat slecht uitpakt: het wekelijkse belmoment vindt plaats wanneer jij nog achter de computer van je werk zit. Of erger: wanneer je onderweg bent met de wagen. Ook als je na je scheiding of breuk in een nieuw samengesteld gezin terecht komt, zijn de beslissingen van de rechter vaak niet of slecht toepasbaar in de nieuwe realiteit. Vertel ons: wie is hier dan de échte winnaar? Of zijn er alleen maar verliezers?

Bemiddelaar bij je scheiding?

Als de officiële regeling in de realiteit spaak loopt, mag je hopen dat je ex bereid is om onderling regelingen aan te passen zonder opnieuw naar de rechtbank te moeten gaan.  Als dit niet onderling kan, kan je opnieuw richting de rechtbank gaan om aanpassingen proberen te bekomen. En is er kwaad bloed in het spel, dan loopt dat onvermijdelijk opnieuw uit op frustraties en ruzies. Maar het kan ook anders. Via bemiddeling voor je scheiding probeer je de opgesomde – en courante – problemen te voorkomen. Dat is beter dan genezen. Want de emotionele pijn, die is er sowieso.

Als ervaren bemiddelaar bij een scheiding begeleiden wij jou door het volledige traject. Ons uitgangspunt? Focussen op oplossingen die perfect in je leven passen. Mét respect voor elkaar. Je persoonlijke problemen galmen niet als een schaamtelijke echo door een grote juridische rechtszaal. Bij bemiddeling bespreken we de échte issues in een gemoedelijke setting. We geven frustraties geen kans om tot problemen te evolueren.

Bij Bemiddelijk kan letterlijk álles besproken worden. Van gevoelens tot praktische bekommernissen. Je wordt begeleid door een neutrale bemiddelaar die de belangen van beide partijen zal behartigen. In deze context ben je vrij om te spreken en je gedachten en emoties op tafel te leggen. Eens die emotionele trein rustig vertrokken is, kunnen we doordachte beslissingen nemen om de middenweg te vinden. Dat zorgt niet alleen voor rust in jouw hoofd, maar ook in dat van je kinderen én je ex-partner. We proberen het respect dat jullie voor elkaar hadden in de relatie, terug te herstellen

van conflict naar kans

Elk einde is ook een nieuw begin. Een cliché als een huis, maar toch een waarheid die je best niet negeert. Wil jij graag vechtscheidend door het leven? De impact van een relatiebreuk is al groot genoeg zonder al die negatieve energie. Bij bemiddeling gaan we na waar je elkaar kwijtraakte, herstellen we de communicatie en leren we begrip hebben voor elkaars situatie. Zo gebruik je je conflict als een kans om weer verder te gaan en opnieuw positief in het leven te staan.

advocaat familierecht Sint-Niklaas

ontdek onze
andere blogberichten